13 Kasım 2013 Çarşamba

Skirt, Black & More

Bu sezon olmazsa olmazların arasında midi boy etekleri ve mini boy etekleri sıkça görmeye başladık.

Her boyda eteğin vitrinleri süslediğini görüyoruz ama özellikle midi boylar hayli öne çıkıyor.

Bildiğiniz üzere- ki bilmeyenleriniz de vardır,kendi ürünlerimin tasarımını yapıp, "Yeljo ve Yeljo2b" adı altında satışını yapıyorum. İşte "Zip Mode" eteğimizde bunlardan biri. Hem midi, hem siyah hemde ayarlanabilir fermuaf detaylı bu etek, harika kombinlerin vazgeçilmez bir parçası olmaya aday. Spor-şık olmak için basic bir tshirt, kalın zincirl bir kolye ve bootie'ler ile işte bir kombin fikri:)

Tshirt eteğin içinde kalmalı, belki biraz dışa çıkabilir, bu çok daha iyi bir görünüm olabilir

 

Böyle bir kolyede kombine hareket ve şıklık katacaktır.

Hoşçakalın:)

 

17 Ekim 2013 Perşembe

Yağmurlu Gün Postu vs Kurban Postu

Bol koşuşturmacalı günler arasından, hatta aylar arasından Merhaba!
Hergün aklımda olan ve vakit ayıramadığım blog'uma bugün uzun zaman sonra Merhaba diyebildim.
Hem kurban bayramı tatilinden hem de havanın yağmurlu olmasından sebep, bir boşluk bulup kendi tasarımımla kullandığım bir kombini sizinle paylaşmak istedim.
Bayramın 1.günü adeta bahar, yaz sıcaklığı hakim iken, birgün sonrası hemen gelsin çizmeler, gelsin botlar, gelsin deri ceketler!
Botlarım "Deichmann"dan Catwalk markasından, parlak leggings ve "Saver Skirt" ise "yeljo2b'den, instagramdan takibe alabilirsiniz, benim tasarımını yaptığımın bir çok ürüne buradan ulaşabilirsiniz, tayt üzerine tercih ettiğim "Saver Skirt" ise bir diğer tasarımım, tamamı tül ve astarı yok, her iki yanı tamamen yırtmaç, yazın ve kışın harika kombinlerin bana göre baş parçası, yazın kısa eteklerin üzerine, kışın ise tayt yada etekler ile dilediğiniz gibi koımbinler yapabilirsiniz.

Yine bu sene vazgeçilmezimiz deri parçalar, etekler, ceketler, taytlar oldukça öne çıkıyor, özellikle midi boy deri etekleri sıkça göreceğiz vitrinlerde.
Deri ceket ve parlak legging ve "Saver Skirt" ile kombinlediğim "To Be Saver Outfit".
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, umarım arayı açmam.
Umuyorum :)

4 Temmuz 2013 Perşembe

Batgirl Yeljo

Benim bir blogum vardı ve ben onu çok ihmal ettim, hatalıyım, affet :(

Uzunca bir aradan sonra herkese merhaba:)

İşler, güçler ve gündemler der iken ara hayli açıldı, ee o zaman hemen bir geri dönüş yapayım.

Malum yaz geldi, düğünler, davetler başladı.

Bende kendi tasarımımla bir nikaha katıldım, üretmek birşeyler yapabilmek çok mutluluk verici, emek harcamak ve her anında mutlu olmak çok keyifli duygular.

Ve tüm bunların sonucu da ortağa çıkan sarı batman çizimli eteğim, üzerindeki tül detaylı elbisem ile açılın batgirl geldi diyesim olmadı değil hani :)

Ne demişler, bir kahraman bekleme; kendi kendinin kahramanı ol.

Demediler ise ben dedim, batman bizim girl bizim. Oğlan bizim kız bizim.

Diğer kıyafetler ve bunun için instagramda ; yeljo2b'den ekleyebilirsiniz beni :)

26 Mart 2013 Salı

Yeljo2b Peace/Hippie Outfit

Bu sezon çokça rastlayacağımız cropped t-shirtler benim raflarımda ve de dolabımda yerini aldı.
Ki peace sembolü olmazsa olmazlarım arasındadır.
Bu gözlük ve bu saç bandı ile de işte bir Hippie stili!
Ki çok sevdiğimi belirttim daha önce, her tarzın her görünüşün farklı bir tadı var benim için, bir gün böyle sportif ve rahat ertesi gün danteller ve pırıltı takılar içinde çok elegan bir görünüme sahip olabilirim.
Saçlar, ve kıyafet ve de aksesuarlar çok mühim, bence herkes giyimine azami şekilde özen göstermeli.
Instagramdan takip edenler bilir, bu t-shirt ve gözlük ve dahası için bilgi alabilirsiniz. yeljo2b@gmail.com yada  facebook'tan tık ile ulaşabilirsiniz :)

Happy Hippie Forever

Bu zamanın insanı değilim ben, hep diyorum ruhum buraya ait değil sanki.
Nedense hep öyle geliyor bana.
Giyimler kuşamlar müzikler, saçlar,başlar...
Hep eskilerde kalan bir parçam var.
Hippilerin bana sıcak gelen en önemli kısımları, şüphesiz ki müzikleri, kıyafetleri ve de özgürlükçü ruhlarıdır, diğer görüşleri yada yaşayış tarzları beni pek ilgilendirmiyor.

Açarım saçlarımı takarım bandımı, round gözlüklerde gözümde, bir hippie havası, güneşli bir pazar ortası, barbekünün tam sırası :)

Hippieden barbeküyede hızlı bir geçiş yaparım, böylede mangal başında hem poz verir hem köfteleri pişirrim :)

9 Mart 2013 Cumartesi

Let's Make Chocolates!

Hello there!

Hepimizin ani bir hızla giriş yaptığı tatlı krizleri vardır muhakkak, baktım kriz geliyor, az kalan malzemelerimden marketr gidip aldım ve hello kitchen, hello dukan chocolate !



Bu ev yapımı, dukan çıkışlı çikolata tarifinde ne yağ ne de şeker mevcut değil, hatta dilerseniz pişirin, içi ıslak brownie kıvamında olsun, dilersenizde karışımı kalıplara koyup yada tek bir kaseye doldurup derin dondurcuya bırakın, mucizevi bir tat!

4 yemek kaşığı süt tozu, 1 yk tatlandırıcı, 1 tatlı kaşığı kakao hepberaber mix it, sonra 5 yk süt eklensin, içine isterseniz aroma kullanabilirsiniz, ben acıbadem aroması ekledim, sadece 2 damla kafi, siz başka aromalar, portakal kabuğu rendesi yada tarçın ekleyebilirsiniz.

İşin özeti yukarıdaki fotoğraftadır, karıştırdım, kalıplara döktüm, kalpledim, dondurdum, ve afiyetle yedim :)

Denemelisiniz, iyice donunca adeta bir dondurma, sevdim bunu!



4 Mart 2013 Pazartesi

Geceyi Dukan Paklar

Malumunuz bu dietle yatıp bu dietle uyanıyoruz, gecenin 1'inde tarifleri karıştırırken dukansı irmik helvası bana bir hello dedi, git mutfağa bir dene bak pişman olmazsın dedi sanki.

Malzemelerde hazır evde var iken, üşenmedim denedim.

2 yemek Kaşığı Sıvı Yağ(aylardır herşeyi sıfır yağ ile pişiriyorum, dolayısı ile nasıl zor geldi o 2 yemek kaşığı dökmek:)

Güzel bir tava lazım teflon

Tatlandırıcı,tarçın ve 1,5 su bardağı yağsız süt

6 yemek kaşığı yulaf kepeği

Yapılışı: 2 yemek kaşığı yağı tavaya dökelim, biraz kızsın bize, sonra 6 yemek kaşığı yulaf kepeği eklensin, hafif koyulaşıp taneler şeklinde ayrılana kadar kavrulsunlar, karıştırılsınlar, sonra süt ve tatlandırı eklensin, yulaf kepeği sütü iyice çeksin, iyice karışsın ve ta ta taam, dukansı tatlıcık hazır!

Üzerine tarçın dökünce ben helvayım diyor adeta, gece olması sebebi ile tadına bakıp, yarına sakladım hakkımı, bence denemeye değer, şimdiden afiyet olsun.
 

1 Mart 2013 Cuma

İzmir Bu Neyin Havası

Tam bahar geldi havasına girmişken, ki İzmir havası bu belli olmaz diye hesaba katmakta her zaman yarar var ama dün günlük güneşlik iken bu neyin havası?



Bir ceket bir elbise ile çıkabilecek bir hava vardı dün oysa, tabi bu havayı hemen değerlendirmekte gecikmedim bende :)

Çizgili, Rainbow elbisem ve ceketi giyip çıktım aynen böyle!

Sonrasında abim ve köpeğimiz Melo da bana eşlik etti:)
Bol güneşli günler pek yakında!


22 Şubat 2013 Cuma

Dün ne giydim.

Hep alışılagelmişin dışına çıkıp bugün ne giydim yerine dün ne giydim post'u karşınızda :)

Bu tül eteği çok severek kullanıyorum, yapacağınız kombine göre hem şık hemde spor bir hava katabilmek mümkün.

Wolf Sweat ve Shephone Etekten isterseniz: yeljo2b@gmail.com

 

21 Şubat 2013 Perşembe

Bir NEV-İ müzik şöleni

Sene 2002, ben hem lisede okuyor hemde Yeni Tv'de hem stajımı haber muhabiri olarak yapıyorum hemde ek olarak bir müzik programı sunuyorum.
Bazen ise İzmir'de sahne alacak sanatçılar ile röportaj yapıyorum, tabi okuduğum bölüm ise radyo-televizyon.
İşimi o kadar çok seviyorum ki, boş zamanlarımı da hep Tv kanalında geçiriyorum, hatta stajım bitsede ben çalışmaya devam ediyorum.
Bir yaz günü, o sıralar yeni yeni popüler olan bir şarkı...
Zoooooor, zor kadere emanet ettim seni kulaklarda ve Nev İzmir'de konserde, eh bende kaptım mikrafonu röportaja doğru koş yeljo  koş...
Hem röportaj hemde konsere koştuğum o gün meğer taa bugünlere kadar gelecek, çok güzel bir dostluğa doğru da koşmuşum.
Nev, Türkiye'de gerçek sanat yapan sayılı kişilerden biri, sesi ,kalitesi,şarkıları, muazzam kişiliği ile takdire şayan Nev-i Şahsına Münhasır biri zira.


Neredeyse 11 yıldır her konserinde en ön safhada yerimizi alır ve Ailecek her konserine gider keyifle dinleriz tabi , Nev'de İzmirli dinleyicilerini bir ayrı sever:)


Dün akşam yine bir Nev konseri ile keyiflendik, yerli  ve yabancı şarkılar ve türk sanat müziği, alaturka derken tam bir müzik şöleni vardı adeta! Yeni Albüm tüyolarınıda aldım, Müjde :) Çok yakında geliyor!

19 Şubat 2013 Salı

'Say Hello' to outfit of the day

Çok sevdiğim bir tarz şu street fashion, sokak modası, size göre bize göre değişebilir adı olsada kendine böyle bir isimle yer etmiş bu tarzdan çok hoşnutum.

Siyah her bayanın dolabında bulunması gereken bir renk pek tabi, siyah etek, siyah şık bir bluz olmazsa olmazlardan, Kurukafa desen hala raflarda yerini korumakta, simli ışıltılı çoraplar ise pek moda.

Derin V yaka çıtçıtlı bluzümün önü, dekoltesi derin ve tülden, arkası aynı tül V şeklinde, eteğim ise tül ve pliseli, altın simli çorap ve altın rengi retro casio ve de kolye ile işte günün kombini! Ta ta taaam muah!

Yaşasın Kuaförüm :)

Saçlarımın A'dan Z'ye herşeyi ile ben ilgileniyorum, boyadır, dip boyadır, çerçevedir, röfledir, farklı farklı, şekil şekil toplamadır- kendim yaparım evet, lakin fön çekmek zor geliyor, o vakit bende tutuyorum kuaförümün yolunu :)

 

Yıllardır hep gittiğim bir kuaförüm var, saçımı her gittiğimde aynı kişiye yaptırırım, sonuçta insan alışıyor ve senin ne istediğini sen söylemeden anlıyan bir kişi olması pek güzel, lakin yıllardır saçımı yapan kişi o mekandan ayrılmıştı ee benim saçımı onun gibi kimse güzel şekle sokamadı, onun kadar olamadı yani derken 1 yıl aradan sonra tekrar geri geldi kuaförüm! Hello dalgalı saçlar o halde yeniden :)

 

Gelsin dalgalar gitsin dalgalar o halde, bileklere kuvvet :)

12 Şubat 2013 Salı

Hi Cross, hi #DIY

Bir Şubat akşamı, can sıkıntısı ve ortaya çıkanlarda cabası.

Bu Şubat bana hep sevimli gelmiştir, Ailenln en küçük bireyi hep en sevimlidir, tatlıdır bu da öyle minicik sevimlicik bir ay bencesi :)

Böyle pembe bir telefon kılıfım var idi, bende biraz hareketlendirmek istedim, biraz yapıştırıcı biraz zımba ve sonuç;

 

Böyle birşey çıktı ortaya, toplam süre 1 dakika, daha nice uğraşlara :)

 

4 Şubat 2013 Pazartesi

80's esintisi vintage anne küpesi, hello pazartesi!

Hello Pazartesinin böylesi!

Sabah alarmı erteleme senfonisi eşliğinde ne giysem derdi, malum izmir havası yumuşak gözükür ama anında değişir düşüncesi, bir gün önce doğal haline bırakılan kıvır kıvır saç cebelleşmesi derken.....

5 dakika da bir 80ler bir vintage esintisi yapıştır sol tarafı, at kıvırcıkları sağ tarafa, tak kulağına anneden kıza kalma-35 yıllık kupelerini, giy mudo body'ini, çek üstüne H&M kot gömleği, bir tayt bir ox botlar, haydi işe!

Post bu kadar :) saçlar tamamsa, benim için herşey tamamdır o gün, çuvalda giysem olur, saçlarım formunda olsun yeter :)

 

3 Şubat 2013 Pazar

Ahenkle sörf yapan saçlar!

Seviyorum, bunu çok seviyorum

Saçlarımda hep bir ahenk bir hareket olsun, efendim tepemde dolma olsun, dalga olsun, bülbül yuvası olsun falan en sevdiğim şey!

 
 

Siz diyin rihanna, gwen,fergie, ben diyeyim 70 ler pin up'lar.